Hvad er mikrogrønt

Hvad er Mikrogrønt?

og hvad betyder det for dig?

Ordet “mikro” siger det hele, Mikrogrønt er de små skud og kimblade fra spiselige grøntsager og krydderurter. I modsætning til større krydderurter og grøntsager som tager måneder at gro, kan mikrogrønt høstes efter 1-3 uger. De er smukke at se på og kan få mad til at se ekstra appetitligt ud. Men selvom de er små er de pakket fuld med næringsstoffer. Studier har vist at mikrogrønt er pakket med næringsstoffer så som kalium, jern, zink, magnesium, kobber, antioxidanter, vitamin C, E og K, lutein og beta-caroten, op til 40 gange mere end det færdigvoksede plante. Lige som de fuldvoksede planter er der en variation af næringsstofferne i de mange forskellige slags mikrogrønt. Selvfølgelig kan man ikke erstatte fuld modne grøntsager med mikrogrønt, da man har brug for volumen og fiberen som de fuldt voksne planter har, men mikrogrønt kan udfylde de ernæringsmæssige huller vi har. 


Mikrogrønt har en intens og unik smag. Man behøver ikke meget overtalelse for at spise dem, mikrogrønt smager bare så godt. På samme måde som de er pakket fuld af ernæringsstoffer er de også pakket med smag. Mikrogrønt kan også give en dejlig kontrast i tekstur i din madlavning. Tilføj lidt mikrogrønt i dine retter og du vil løfte dem op på et andet niveau. Tag fx. den røde radise, de små radiseskud er klar til høst efter kun 6 dage, og de smager lige så stærkt som en stærk radise. 


Hvordan bruger man mikrogrønt?

Der er mange måder man kan inkludere mikrogrønt i sin mad. De kan fx. være en del af burgere, wraps, sandwiches og salater. Mikrogrønt kan også blendes i smoothies eller juices. En anden mulighed er at bruge mikrogrønt som pynt på pizza, supper og andre varme retter. 



unsplash